pondělí 4. dubna 2011

Přechapadleno

"Here in Arkham, tentacles get into everything eventually" (H. P. Lovecraft Historical Society, Shoggoth on the roof)

Nejen v Arkhamu, sluší se dodat, řádně zlomyslná chapadla jsou všude kolem nás. Tu laškovně srazí pod metro nerozhodného sebevraha, tady se zase položí přes cestu, aby si zamyšlený člověk rozbil hlavu, jinde otevřou bránu do neznámé dimense (kde na zvědavce pochopitelně číhají věci monstrosní a hladové), zkrátka starají se světům o zábavu, poučení a rozšíření jídelníčku.
Avšak nejen čistě destruktivní zlovůlí živo je chapadlo.
Za nocí obratně vnikají do myslí spáčů, kde zanechávají útržky těch nejfantastičtějších příběhů (starý dobrý mrtvý Howard Phillips by mohl vyprávět), které pak tito již bdící za pomoci pera či klávesnice šíří mezi ostatní lid - což je činnost nanejvýš záslužná, neb člověk bez příběhů se stává jen lysou opicí, prázdnou schránkou a prašivým tvorem bez práva nazývat se myslící bytostí.
A garantuji vám, že chapadla by lidstvo raději pozřela (dobrá, k tomuto nepotřebují ani tak závážný důvod, vlastně k tomu nepotřebují jakýkoliv důvod...), než by je nechala spadnout zpět na vývojovou úroveň ploštěnky mléčné.

Zde se tedy povětšinou budou vyprávět příběhy, ovšem nejen ty. Taktéž je pravděpodobné, že se tu sem tam vynoří nějaká sžíravá recense, sarkastické zamyšlení či sírové uplivnutí směrem k něčemu, co mě našňuplo. Neodříkám se ani vynášení do nebes toho, co mne naopak nadchne...s tím bych vlastně mohla začít rovnou.
Slyšte nepřekonatelná chapadla! Tentacles!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.